Undgå Denne Udbredte Fejl når du Rammes af Stenslag

Når man tager sit kørekort i Danmark, så kommer man igennem en af verdens længste og dyreste forløb. Der bruges mange dage på teori og praktisk undervisning, og man skal bevise rimeligt stærke køre-kompetencer, for at kunne bestå prøverne. Alligevel er der en hel del, som man aldrig rigtigt bliver undervist i, og som kan føre til store problemer. Det er eksempelvis de færreste unge mennesker, der lige har fået deres kørekort, der ved hvad de skal gøre, når der sker skader på bilen.

Nogle vil måske ikke mene, at det er det store problem. Man kan jo bare spørge sine forældre, eller en af sine venner, der har meget erfaring med biler, ikke? Problemet er imidlertid, at mange unge mennesker ikke ser ud til at spørge om hjælp. Måske føler de sig pinligt berørte over, at de ikke ved hvordan man håndterer noget forholdsvist simpelt, eller føler sig skyldige over, at de har påført sig selv problemet. Der er dog ingen grund til at skamme sig: alle har oplevet noget i den stil for første gang, og ingen kan lære noget, uden at spørge eller undersøge sagen. Hvis du ikke har nogen at spørge om hjælp, eller helst vil klare det selv, så find da telefonen eller computeren frem, og læs op på tingene på internettet. Det er nok egentligt det, du har gang i lige nu, siden du er faldet over denne artikel ? godt valg!

Når det kommer til stenslag, er problemet forholdsvist let at løse. Den store fejl folk har det med at begå er, at de ikke undersøger hvad den korrekte løsning er. De vælger i stedet at gætte sig til en løsning: et stenslag ser jo umiddelbart lille og uskyldigt ud, så hvor svært kan det være?

Nogle vælger derfor blot at ignorere stenslaget. Hvis stenen ikke har ramt et sted på forruden, hvor det går ud over førerens udsyn, så kan det være fristende at tænke, at det ikke er et reelt problem. Men det er kun noget man tænker, hvis man ingen erfaring har med stenslag, og ikke tager sig sammen til at spørge om hjælp. Et stenslag vokser nemlig med tiden! Når du kører i bilen udsættes den nemlig konstant for små og store rystelser, som får det lille stenslag i ruden til at vokse sig større. Det er også værd at bemærke, at rudens struktur og styrke er blevet svækket af stenslaget, og at du derfor er dårligere sikret, hvis du skulle være så uheldig at blive involveret i et biluheld.

Du bør derfor hurtigst muligt få udført en stenslag reparation af en professionel. Lad være med at lukke øjnene for problemet, og tænke at det nok er lige meget: det er det absolut ikke!