Sådan Føles det at Arbejde Hårdt for en God Bilhandel

0
484

Det er ikke alle, der er født med det krejler-gen der gør, at man elsker at presse folk på prisen, når de sælger noget, man gerne vil have. Det er helt sikkert en god evne at have, og det kan – i hvert fald til en vis grad – trænes op. Men jeg tror ganske enkelt bare ikke, at alle har det temperament der skal til, før at gøre det på helt effektiv vis. Jeg bryder mig ikke om at give folk lave bud for det de sælger, og finder det generelt ubehageligt at være involveret i en hård forhandling. Jeg ville ønske at jeg bare kunne lægge min research på bordet, vise hvordan jeg er nået frem til det, som jeg mener objektivt set er en ”fair pris”, og så overbevise dem om at sælge til den pris. Som jeg ser det, så ville det give begge sider en fornuftig handel, og det ville gå meget hurtigere, end at skulle forhandle frem og tilbage. Men det er desværre min erfaring, at det ikke er en tilgang der virker særligt ofte. Min ”fair pris” har det med at blive tolket som mit ”første bud”, og jeg ender derfor altid med, at skulle betale mere end hvad jeg synes er fair, hvis jeg gerne vil lukke handlen. For at betale en fair pris er jeg altså nødt til i første omgang et tilbyde en pris under det, jeg finder fair, og det føles bare ikke særligt godt for mig. Jeg føler mig beskidt og udspekuleret når jeg gør det, og vil derfor helst være fri. Det troede jeg dog ikke var muligt – ikke ind til jeg fandt ud af, at der er en smart tilgang, der føles bedre og altid ender ud i en fair pris.

Den eneste hage er, at det kræver mere arbejde, end ”bare” at forhandle prisen rigtig hårdt. Men hvis man, ligesom jeg, ikke nyder at forhandle, så kan denne tilgang være både sjovere og mere behagelig. Det går ganske enkelt ud på, at finde så mange muligheder som muligt. Find alle aviser, Facebook-grupper og hjemmesider, der har brugt bil til salg, og kig på alle mulighederne. Lad være med at brænde dig varm på en enkelt af dem: dit mål er at have mindst 4 biler, der er nogenlunde tilsvarende, og som alle dækker dine behov. Du skal være ligeså glad hvis du ender ud med den ene, som hvis du ender ud med den anden.

Nu kontakter du ganske enkelt den sælger, der sælger den dyreste bil. Du fortæller ham, at du er interesseret i hans bil, men at du også har kig på 3 andre muligheder som er billigere. Vis ham de 3 alternativer du har, og spørg om han er villig til at sænke sin pris, så den er billigst. Kontakt så sælgerne én efter én, og bliv ved med at spille priserne og buddene ud imod hinanden. Til sidst køber du så den bil, du helst vil have, og har en vis sikkerhed for, at du har fået den til en fair pris.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her