Udfordringerne Ved at Købe Brugt Bil ? Og Hvad Du Kan Gøre i Stedet

Når man står og skal bruge en ny bil, enten til sig selv eller hele familien, så kan det være rigtigt fristende at købe brugt. Priserne er noget mere fristende, og man hører jo hele tiden at værdien af en ny bil halveres så snart den kører over kantstenen ? så alt andet end at købe brugt bil ville da være dumt, ikke sandt?

Det er dog ikke helt så simpelt. Ja, hvis du kan købe en bil til halv pris der kun lige er rullet over kantstenen, så slå da til! Men det kan du nok ikke. Når du kigger på brugt bil, er det derimod biler med nogle år på bagen. Det betyder at bilerne er blevet slidte, der måske er blevet skiftet folier, der kan være benyttet ikke-originale reservedele og så videre. Nedslidningsprocessen på en bil er ikke let at forudsige, så det kræver virkeligt at man kigger hele bilen igennem for at finde ud af hvilken stand den er i. Selv med en grundig gennemgang kan der være ting dybt inde i maskineriet der står af blot få uger efter du har overtaget bilen ? og så er det muligvis en dyr, men helt sikkert en besværlig, affære at få bilen ud at køre igen. Sådan skal det helst ikke være ? du har trods alt købt bilen af en grund, og det er nok ikke for at have den på værksted.

Der er heldigvis et til brugt biler leasing. Ved at lease din bil slipper du for hovedpinen med, at gensalgsværdien af en ny bil falder drastisk så snart den tages i brug. Du slipper også for mange andre hovedpiner, da leasingselskabet tager sig af diverse reparationer og andre typiske problemstillinger for bilejere. Det ekstra du muligvis betaler ved at lease frem for at eje, er altså hurtigt tjent hjem i mindre frustration. Samtidig bliver det lettere for dig at skifte bil når det bliver nødvendigt. Måske er du single lige nu, og vil gerne have en lækker sportsvogn ? men hvad sker der, når du finder en partner der ikke bryder sig om de mange hestekræfter i benzinslugeren? Jamen så skifter du da bare bil til noget lidt roligere og mere økonomisk. Ved familieforøgelse får man igen andre prioriteter i en bil: sikkerhed og mere plads på bagsædet. Igen er det noget leasing gør betydeligt lettere. Hvis du ejede bilen ville du til at skulle ud at sælge ? og enten gøre en dårlig handel, eller bruge alt for mange kræfter på reklamer og forhandling ? og så ud at lede efter en god deal på den nye bil lige bagefter. Mange har ikke råd til at holde to biler, og hvis man samtidig har brug for bilen i sin hverdag eller sit arbejde, så er det nærmest umuligt at skifte bil.

Leasing er derfor vejen frem, hvis du gerne vil spare tid og undgå at snyde dig selv.