Svensk pølseret (4 pers.)

Ingredienser

  • 2 dl finhakket løg
  • 20 g smør/margarine
  • 6-8 pølser
  • ½ tsk mild paprika
  • 3/4 kg kogte, kolde pillekartofler
  • 1½-2 dl. skummetmælk
  • 1 lille ds. koncentreret tomatpuré
  • salt og peber
  • evt. ½-1 dl fløde
  • 1 bdt. purløg

Fremgangsmåde

Pil løgene og hak dem.
Skær pølserne i skrå skiver.
Skær de kogte kartofler i skiver.
Brun fedtstoffet let i en tykbundet gryde.
Svits løgene til de er klare og gyldne. Tilsæt pølser og paprika, svits det med.
Dæmp varmen. Tilsæt kartofelskiverne og hæld tomatpuré og mælk i gryden.
Bland alt. Tilsæt salt og peber. Lad retten småkoge i 5 min. Tilsæt fløden og kog igen retten 5 min. Drys Purløg over retten.
Velbekomme.

Tøm køleskabet plejer jeg også at kalde den, da man kan tilsætte meget af det man lige har liggende.