Abrikosstrudel

6 pers.

Ingredienser

2 plader filodej, frossen
smeltet smør
60 g mandler, smuttede og hakket
8 friske abrikoser, skåret i tern
2 spsk. rørsukker
fintrevet skal af 1 citron
½ spsk. rosmainnåle, finthakket
½ spsk. majsstivelse
250 g abrikosmarmelade af god kvalitet rørt med lidt god æblejuice

Fremgangsmåde

Tø filodejen op under et fugtigt klæde.
Hæld marmelade og ganske lidt æblejuice i en gryde og bring den i kog. Kom abrikoserne i sammen med sukkeret og lad det koge ved svag varme, til abrikoserne er møre. Tilsæt mandler, rosmarin og citronskal. Hvis blandingen er tynd, så jævn det med lidt majsstivelse. Tag det af varmen og lad det afkøle helt.

Læg en plade filodej på en bageplade og pensl godt med smeltet smør. Læg den anden filoplade over og pensl igen med smeltet smør. Fordel fyldet på midten og rul den sammen på den lange led. Pensl igen med smør og drys med lidt sukker og lidt finthakket rosmarin. Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter, til den er gylden og sprød. Spis den lun med kold flødeskum eller creme fraiche.