Aspargestærte

6 pers.

Ingredienser

500 g friske, grønne asparges
salt
1 rulle frossen butterdej
2½ dl creme fraiche 18%
1 dl af asparges-kogevandet
1 dl fløde 13%
salt, friskkkværnet peber
3 æg
125 g bacon
1 bdt. dild

Fremgangsmåde

Skyl de grønne asparges og knæk det nederste af stilken. Kog dem i 3-4 minutter i letsaltet vand. Del dem i mindre stykker.
Rul butterdejen ud så den passer til en tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag ved 225 grader i 10 minutter.
Rør creme fraiche med 1 dl kogevand, fløde, let sammenpiskede æg, dild, salt og friskkværnet peber.
Kom asparges i den forbagte tærtebund og læg sprødstegte stykker bacon imellem. Bag tærten færdig ved 185 grader i 20-25 minutter eller til æggemassen er stivnet.