Abrikoskage

4 pers.

Ingredienser

3 æg
2 æggeblommer
3 dl fløde
5 dl sødmælk
revet skal og saft af 1 appelsin
1 dl sukker
1/4 sandwichbrød
1/4 kanelbrød
1 dl mandelflager
1 stang vanilie
200 g tørrede abrikoser
1 dl mørk rom

3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Læg abrikoserne i rommen og lad dem trække i mindst 1 time, gerne længere.
Slå æggene ud i en skål. Del vaniliestangen på langs. Kog fløden op med vaniliestangen, appelsinskal og -saft. Hæld blandingen over æggene sammen med sukkeret og pisk, til det er jævnt. Lad det køle af.
Forvarm en ovn til 175 grader. Skær skorperne af brødet og skær det ud i 4 store tern. Tag abrikoserne op og hak dem groft. Fordel brødtern og abrikoser i et ovnfast fad, strø mandler over. Hæld rommen og æggemælken over. Bag kagen i 20 minutter.
Server med koldt flødeskum.