Amerikanske pandekager med ricotta

10-12 stk.

Ingredienser

320 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniliesukker
1 tsk. salt
2 æg
250 g ricotta
2½ dl kærnemælk
4 spsk. vegetabilsk olie
lidt olie til bagning

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Bland letpiskede æg, ricotta, kærnemælk og olie i en anden skål og hæld det sammen med de tørre ingredienser. Rør dejen sammen.
Bag pandekagerne på en stegepande ved middelvarme i en smule olie. Hæld 3/4-1 dl dej på panden ad gangen og bred dejen let ud i en cirkel med bagsiden af en ske eller lign. Når pandekagerne bobler let på toppen, vendes de og bages færdige.
Server med græsk yoghurt, flydende honning og frisk jordbær eller blåbær.