De bedste tips til at optimere din Instagramprofil

Sociale medier har de seneste mange år været en kæmpe del af vores hverdag, både privat og arbejdsmæssigt, og tendensen ser kun ud til at stige i fremtiden. Brugen af sociale medier såsom Facebook, Instagram og Twitter har både sine fordele og ulemper, og det kan til tider være svært at finde en balance mellem for meget og for lidt brug af disse platforme. De fleste mennesker bruger heldigvis eksempelvis Instagram eller Pinterest som en inspirationskilde til hobbyprojekter, tøj og mode, madlavning og opskrifter, boligindretning, mm., og på netop disse punkter er de sociale medier fantastiske! Det bugner med endeløs information og billeder om alt og ingenting, så du kan stort set altid finde de oplysninger, du skal bruge. Men vil du også gerne selv være med til at inspirere andre og få en masse anerkendelse og likes for det, du poster, så læs med her, for i næste afsnit kommer en række tips til, hvordan du optimerer din profil på Instagram.

Sådan får du en populær profil på Instagram

Det kan være frustrerende gang på gang at lægge billeder op på sin profil, som man synes, at man ikke får nok anerkendelse for, men det er der højst sandsynligvis en god grund til. Tag et kig på de profiler og brugere, som har et højt antal følgere og overvej, hvad de alle sammen har til fælles. Hvordan er billederne taget? Hvad er der på billederne? I hvilke nuancer? Og hvordan skriver de billedteksten? Når først du begynder at tænke over disse ting, vil du opdage, at de rent faktisk har mange ting til fælles.

Helt overordnet er det vigtigt med symmetri. Når du tager et kig på din profil, er det vigtigt, at billederne som udgangspunkt ser forholdsvis ens ud, så man som eventuel ny følger får et godt indtryk og en god oplevelse, når man besøger din profil for allerførste gang. Det kan du gøre ved at sørge for altid at bruge de samme farver og nuancer og sørge for at holde dig til bestemte emner, fx baby, bolig, mad, natur, mm.
Bolig er et rigtig godt emne at beskæftige sig med, for det er noget rigtig mange danskere går op i, og det er noget, som mange Instagram-brugere søger på. Find nogle hjørner eller vinkler af din bolig, som bare ser knaldgodt ud, og hold dig til dem. Det kunne eksempelvis være flotte plakater i stuen i en lækker ramme. Plakater er ofte en sikker vinder, fordi de som regel falder i manges smag og er hurtige til at fange brugerens opmærksomhed.

Tænk også over, hvornår på dagen du poster dine indlæg. Det kan godt være, at du søndag kl. 05.00 om morgenen indtager en virkelig lækker morgenmad, men der er ikke så mange andre på det tidspunkt, der er klar til at like dit billede, så hav tålmodighed og vent til, du ved, at der er mange flere online. Hold øje med udviklingen og ændringerne, og notér eventuelt på en liste hvilke gode og dårlige tidspunkter, du oplever.