
Ingredienser
- 200 g tørrede ægnudler
- 300 g pastinakker
- 1 Pak Choy
- kina- eller spidskål
- 1/2 dl soya (ikke alt for salt)
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. hvidløg
- 1 tsk. chili
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. rørsukker
- 1 spsk. maizena
- 500 g svinekød i strimler
- majsolie til stegning
- 4 skalotteløg
- salt
- sukker
- citronsaft
- 50 g salte peanuts
- 3 forårsløg
- 2 agurker
- salt
- 1 tsk. chili (mængde efter smag)
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. rørsukker
- 3 spsk. mild kryddereddike
- 1 spsk. frisk koriander
Fremgangsmåde
Kom nudler i lunkent vand i 15 min. Si vandet fra og lad dem dryppe af. Skær de skrællede pastinakker ud i tynde strimler. Skyl og del kålen i mindre stykker og hak ingefær, hvidløg og chili. Bland soya, ingefær, hvidløg, chili, citronsaft og rørsukker sammen i en skål. Bland maizena op i 1 spsk. vand og vend svinekødet heri. Varm en teflonpande op. Kom først olien på, og steg pastinakker og hakkede skalotteløg et par min. Tilsæt derefter kålen i 1/2 minut. Kom blandingen i en skål. Gentag processen med nudlerne, og brug lidt mere olie. Varm panden yderligere op til kødet, og steg det af to gange. Til sidst i stegningen tilsættes soyablandingen ? steg det så længe, at soyaen næsten er væk, og kødet er færdigt. Smag til med salt, sukker og citronsaft. Vend det hele sammen med hakkede peanuts og forårsløg skåret i tynde ringe.
Syltede agurker i chili og rørsukker
Skræl agurkerne, tag kernerne ud med en ske, og skær dem i både på 1 cm. Vend dem i salt, og lad dem trække 1 time.
Hak chili og skær hvidløg i tynde skiver. Giv chili, hvidløg, rørsukker og kryddereddike et hurtigt opkog. Lad det køle helt af. Skyl agurkerne for salt, dryp væsken af, og kom dem i lagen sammen med hakket koriander.
Velbekomme.