
2 pers.
Ingredienser
1½ dl plumsauce
½ dl god soya
1 tsk. sesamolie
1 kg. svinekamben
Kålsalat
1 spsk. frisk, revet ingefær
saft af 1 lime
1 spsk. fishsauce
1 spsk. sukker
125 g rødkål, fintsnittet
175 g kinakål, fintsnittet
50 g saltede peanuts, grofthakkede
Fremgangsmåde
Bland blommesauce med soya og sesamolie. Hæld det i en stor frysepose og kambenene i. Luk posen godt og gnid marinaden godt ind i benene, læg i køleskab i 1 døgn.
Forvarm ovnen til 200 grader, læg benene på en rist og sæt dem i ovnen i 15 minutter. Skru ned til 140 grader og lad den stege i endnu 45 minutter – eller til de er helt møre.
Bland ingefær, limesaft, sukker og fishsauce i en stor skål, rør sukkeret i til det er opløst. Vend de 2 slags kål i og lad det trække i ½ time. Drys med peanuts og server de stegte spareribs med ris og salaten.